Deken Van Baarsstraat 49 Budel

Specificaties:

  • Ligging in de dorpskern
  • Authentieke deatils
  • Ruime indeling en oprit

Vraagprijs: € 185.000 k.k.


  • Woonoppervlakte: 117 m2
  • Perceeloppervlakte: 267 m2
  • Energielabel: G
  • Inhoud: 458 m3

‹ Terug naar het volledige aanbod

Omschrijving:

Beste starter, heb jij gouden handjes en oog voor een buitenkansje? Dan past deze authentieke woning perfect bij jou! Deze eindwoning is als onderdeel van een oorspronkelijke woonboerderij gebouwd aan het begin van de vorige eeuw, die later is gesplitst. De woning kenmerkt zich door de fijne ligging in de dorpskern en de praktische, authentieke indeling. Met een ruime woonkamer-en-suite, een tuinkamer/serre in de uitbouw, een dichte keuken en een bijkeuken. Op de eerste verdieping bevinden zich vier volwaardige slaapkamers en een doucheruimte. De bergzolder is via een vlizotrap te bereiken. Buiten heeft het huis een omsloten achtertuin volop privacy en een stenen berging. Naast het huis bevindt zich een oprit op eigen terrein. De perceel grootte bedraagt 267 m². De woning heeft een charmante, ruime basis maar een gedateerd afwerkingsniveau en verkeert op onderdelen in een slechte staat van onderhoud. Een mooie uitdaging om het huis naar eigen smaak te verbouwen!

- Ligging in de dorpskern
- Authentieke details
- Ruime indeling en oprit

Perceel: 267 m²
Inhoud: 427 m³
Woonoppervlak: 114 m²
Energielabel: G

Tip van de eigenaar: “De fijne, centrale ligging van het huis hebben wij als zeer prettig ervaren. Ook de praktische indeling met de kamer-en-suite, tuinkamer en de oprit naast het huis biedt veel wooncomfort!”

Entree, hal, keuken en bijkeuken
Entree. De hal is voorzien van de meterkast en de trapopgang, en biedt toegang tot zowel de woonkamer als de keuken. De keuken is voorzien van de authentieke keukeninrichting met een terrazzo blad, een fijn raam ter hoogte van het werkblad en toegang tot de verdiepte proviandruimte/kelder. Aansluitend bevindt zich de bijkeuken met daarin de halfhoog betegelde toiletruimte en ruimte voor wasapparatuur. De begane grond is deels voorzien van rolluiken.

Woonkamer
De woonkamer heeft een mooie indeling met de authentieke kamer-en-suite indeling met een voor-en achterkamer. Beide ruimtes zijn prettig ruim en dragen bij aan de karaktervolle sfeer in de woning. Ook zijn beide kamers voorzien van een gemetselde schouw waarvan één met een kolenkachel.

Tuinkamer
De woning is voorzien van een royale uitbouw in de vorm van een tuinkamer. Deze is zowel vanuit de
woonkamer, via openslaande deuren, als de bijkeuken te bereiken. Raampartijen rondom zorgen hier
voor een fijne lichtinval en tuincontact. Ook is de tuinkamer voorzien van een tuindeur.

Verdiepingen
Op de eerste verdieping bevinden zich vier volwaardige slaapkamers en een diepe provisiekast in de
oorspronkelijke doucheruimte. Op één van de slaapkamers is een eenvoudige, extra douchegelegenheid en een toilet gerealiseerd. Drie slaapkamers zijn voorzien van een dakkapel. Het dak en de dakkapellen zijn de onderdelen van de woning die de meest directe aandacht vragen. De bergzolder is via een vlizotrap te bereiken. Op deze zolder bevindt zich de cv-ketel en gasgestookte boiler. De zolder is geschikt om er met behulp van een vaste trap en daglichttoetreding een verblijfsruimte te realiseren.

Buiten
De achtertuin meet is circa 20 meter diep en voorzien van erfafscheiding rondom, borders en een
stenen berging. Een tuinpoort biedt toegang tot het de naast het huis gelegen oprit.

De Deken van Baarsstraat is gelegen nabij het centrum van Budel. De straat kenmerkt zich door de
gunstige ligging en de gevarieerde bebouwing. De scholen, uitvalswegen, natuur- en wandelgebieden, sportverenigingen en de dorpskern met een gevarieerd winkelaanbod bevinden zich in de nabije omgeving. Ook de A2 en het treinstation in Maarheeze zijn binnen 10 autominuten te bereiken.

Locatie: