Dorpstraat 86 88 Leende

Specificaties:

  • Deels gerenoveerde woonboerderij
  • Heerlijk ruim perceel
  • Ideaal voor dubbele bewoning of kantoor aan huis

Vraagprijs: € 599.000 k.k.


  • Woonoppervlakte: 294 m2
  • Perceeloppervlakte: 1685 m2
  • Inhoud: 1156 m3
  • Bouwjaar: 1903

‹ Terug naar het volledige aanbod

Omschrijving:

Een gerenoveerde woonboerderij gelegen in het hart van de dorpskern op een heerlijk ruim perceel… De ultieme woonwens van velen… De eigenaren van deze bijzondere woning hebben met de ingrijpende verbouwing een indrukwekkende aanzet tot dit perfecte plaatje gedaan. Het resultaat is een sfeervolle, grotendeels gerenoveerde boerderij waarbij er technisch goed en duurzaam is gerenoveerd. Met toepassing en behoud van authentieke materialen en de sfeer van weleer. Zo heeft de woning een nieuw, optimaal geïsoleerd dak, een verwarmingssysteem via een energiebesparende pelletkachel maar ook origineel glas-in-lood en paneeldeuren. Het pand is gebouwd omstreeks 1906 als 2 separate woonhuizen onder één dak, met elk een eigen huisnummer. Dit biedt de gelegenheid om wonen en werken te combineren of een dubbele bewoning-constructie toe te passen. De recente renovatie is uitgevoerd met de bedoeling het geheel als één woonhuis in te richten. De schil (dak, gevel, kozijnen, elektra, leidingen, cv) en het inwendige deel van huisnummer 88 zijn recent gerenoveerd. Laat je verrassen door de kansen van deze unieke gezinsvilla!

Indeling nummer 88:
Beide huisnummers hebben de entree in de rechtergevel. De hal geeft direct een goed beeld van de sfeer in het huis. Hoge, houten plafonds met balken in het zicht, strak stucwerk, massieve paneeldeuren, glas-in-lood en een hardstenen vloer. De hal heeft een verbinding met huisnummer 86 en is voorzien van de trapopgang naar de verdieping en de meterkast. De living is prettig ruim, heeft een houtkachel, tuincontact aan twee zijden en grenst aan een fijne speel-/, werk- of extra zitkamer. Deze beide ruimtes zijn voorzien van witgelakte houten vloerdelen.
De ruime tuinkamer is in het verleden aangebouwd en vormt als eetkamer een prettige en gezellige verbinding tussen de woonkamer en de keuken. Hier geniet je, met raampartijen rondom, optimaal van het zicht op de tuin en de lichtinval. De keuken is voorzien een bijzonder sfeervolle maatwerk keukeninrichting helemaal in stijl met de landelijke sfeer in het huis. Met warmgrijze keukenfronten, fraai meubelbeslag, een Belgisch hardstenen werkblad, een authentieke spoelbak bij het raam, een fornuis met inductiekookplaat en drie ovens (ter overname), een authentieke schouw met daarin de afzuigkap, een vrijstaande rvs koelkast (ter overname), een vaatwasser, lades en kasten.
De keuken grenst aan de bijkeuken. Deze is netjes en strak in dezelfde stijl als de keuken afgewerkt. De indeling is praktisch met een royale toiletruimte met fonteintje, een nis met ruimte en aansluitingen voor wasapparatuur, en een tuindeur. De tuinkamer, keuken en bijkeuken zijn net als de hal voorzien van een authentieke antracietgrijze hardstenen vloer.
De eerste verdieping beschikt over drie slaapkamers en de badkamer. Op de slaapkamers is gekozen voor een mooie combinatie van de nokhoge plafonds met de originele balken in het zicht en daartussen strak gestuukte isolatieplaten. Hierdoor is de ruimtelijke beleving erg mooi. Ook de eikenhouten vloerdelen op alle slaapkamers en op de overloop passen perfect bij de uitstraling van het huis.
De afmetingen van de ouderslaapkamer zijn erg gunstig, totaal maar liefst 45 m². Twee dakramen zorgen voor fijn lichtinval. Eén van de 2 kinderslaapkamers is voorzien van een luik met toegang tot de bergzolder en een toegang tot het balkon, De overloop en de slaapkamers zijn voorzien van eikenhouten vloerdelen. De badkamer heeft een met natuursteen ingebouwd ligbad, een wastafelmeubel in landelijke stijl met opbouwwasbak, een dakraam en een hardstenen vloer, zoals ook op de begane grond is toegepast.

Indeling nummer 88
De woning op nummer 86 heeft een prettig ruime hal met een spiltrap naar de verdieping, en biedt toegang tot alle overige ruimtes. Zo zijn er een mooi brede living aan de voorzijde met een open haard, 2 extra kamers, de oorspronkelijke badkamer en een trapkast. In de oorspronkelijke keuken bevinden zich nu de installaties ten behoeve van verwarming en warmwater. Dat zijn een uiterst milieuvriendelijke pelletkachel (BlueBurn 10-32kw) en een bijbehorende tapwaterboiler (300 liter), ten behoeve van de gehele woning (beide huisnummers). Deze biomassaketel verbrandt met behulp van een elektrische ontsteking en ventilatoren (ten behoeve van aan- en afvoer van lucht en toevoer van warme lucht), de biobrandstof (pellets) en zorgt via radiatoren voor een zeer comfortabele en energiezuinige verwarming van de gehele woning. Per maand bedraagt het verbruik van pellets circa €100,-. Samen met het maandelijkse elektraverbruik van circa €60,- en geen gasverbruik is de kostenbesparing aanzienlijk.
Op de verdieping van nummer 86 dient de afwerking nog te gebeuren. Wel heeft deze verdieping al een compleet nieuw dak en nieuwe dakramen, extra geïsoleerde binnenwanden en, met behoud van glas-in-lood, gerenoveerde kozijnen met isolerend glas. Ook zijn al twee binnen kozijnen geplaatst die de verbinding met nummer 86 kunnen maken.
De tuin is zonder twijfel een verborgen parel in het dorp… De achtertuin is maar liefst 50 meter diep, op het zuidwesten gelegen én recent opnieuw aangelegd. Uiteraard met behoud van de prachtige bomen die waarschijnlijk al ruim 100 jaar oud zijn. Zij zorgen niet alleen voor een mooi plaatje maar ook veel privacy. Ook is de tuin voorzien van een ruime, houten berging, een gazon, een geitenwei en een kippenhok. De oprit en een carport bevinden zich rechts naast de woning. Het linkerdeel is betrokken bij de achtertuin en heeft een gazon.Overzicht renovatie 2016-2018:
- Geïsoleerd dakbeschot (rc waarde 6) over de gehele woning – Complete tuinaanleg en bestrating is vernieuwd
– Nieuwe pelletkachel en boiler
- De gevels zijn aan de buitenzijde rondom geheel gerenoveerd en voorzien van een coating – Nieuwe dakbedekking plat dak
- Alle kozijnen, ramen en deuren zijn voorzien van isolatieglas, geschilderd en waar nodig gerepareerd - Alle balken zijn geïmpregneerd
- Alle nokbalken zijn vervangen
- Gehele woning is voorzien van een extra, geïsoleerde binnenwand
- Nummer 88 heeft geheel vernieuwd stucwerk, vloer- en plafondafwerking, elektra- en waterleidingen, keuken met inbouwapparatuur en sanitair

Locatie: