Past. Verbakelstraat 17 Budel-schoot

Specificaties:

  • Fraai uitgebouwde, royale bosvilla
  • Prachtig perceel, 5.060 m²
  • Mooie slaapvleugel op begane grond

Vraagprijs: € 589.000 k.k.


  • Woonoppervlakte: 244 m2
  • Perceeloppervlakte: 5060 m2
  • Inhoud: 985 m3
  • Bouwjaar: 1966

‹ Terug naar het volledige aanbod

Omschrijving:

Omring je door groen, ruimte en sfeer in deze unieke bosvilla!
Achter de gevel van deze charmante vrijstaande villa gaan meerdere verrassingen schuil… De woning is oorspronkelijk gebouwd omstreeks 1966 en heeft vanaf 2003 een ware metamorfose ondergaan. De woning is nagenoeg symmetrisch en rondom uitgebouwd. Met op de begane grond mooie nokhoge leefruimtes, een slaapvleugel en een indeling waarbij de keuken als hart van de woning fungeert. Bij deze verbouwing is ook het oorspronkelijke woonhuis zowel technisch en esthetisch gerenoveerd. Het resultaat is een uniek, prachtig ruim, zonnig en sfeervol gezinshuis dat perfect in balans is met het mooie perceel. Het perceel van 5.060 m² zorgt voor een oneindige tuinbeleving. De tuin is ingericht als natuurlijke tuin met wilde borders, volwassen bomen en gras. Een extra hierin is de terrasoverkapping/buitenkeuken met een zwembad.
Naast de slaap- en badkamer beschikt de woning op de begane grond ook over een multi-inzetbare
speel-, werk- of hobbykamer.

Laat u verrassen door deze unieke woonkans!

Entree & Werk-, speelkamer
De hal is prettig ruim en bestaat uit een vestibule met de meterkast, trapopgang met toegang tot kelder, en een ruime hal met daarin de betegelde toiletruimte en daglichttoetreding. De hal biedt toegang tot de mooie extra kamer. Deze is voorzien van een maatwerk kastenwand met daarin de cv-combiketel (Remeha Quinta 2003) en een authentiek glas-in-lood raam. Een heerlijke werk-, speel- of slaapkamer! Maar ook prima geschikt als praktijk aan huis. De kamer kan bouwkundig op eenvoudige wijze bij de leefruimte betrokken worden.
De entree, hal en werkkamer beslaan de oppervlakte van het oorspronkelijke woonhuis.

Keuken, eethoek en bijkeuken
De open keuken is met recht het hart van de woning te noemen. Gesitueerd in het midden van de leefruimte zodat er contact is met zowel de zithoek, de eethoek als de tuin. De keuken is voorzien van een sfeervolle maatwerk keukeninrichting in 2 delen voorzien van een keramische kookplaat, combi-oven, vaatwasser, koelkast en close-in-boiler. Ook is de keuken voorzien van een gunstige lichtstraat en een maatwerk boekenkast. Naast de keuken bevindt zich een praktische bijkeuken met een kleine entresol, de aansluitingen ten behoeve van de wasapparatuur en een zijentree.

Wonen
De royaal bemeten uitbouw die de woning als het ware omarmt voorziet in een heerlijke ruime eethoek en zithoek. Tuingericht en rondom voorzien van kamerhoge glaspuien zodat deze als één geheel met de tuin worden beleefd. De nokhoge plafonds met zichtbare spanten zorgen voor zowel sfeer als het gevoel van ruimte. De woonkamer heeft een houtkachel en afmetingen die voorzien in een indeling met twee zithoeken. De afwerking met houten kozijnen en isolerend glas, een laminaatvloer, strakke wand- en plafondafwerking en massieve paneeldeuren is doorgevoerd in de gehele woning.

Slapen & baden begane grond
De woonkamer biedt toegang tot de slaapvleugel. Deze bestaat uit een portaal met inbouwkast, een luxe badkamer, separate toiletruimte en een mooie slaapkamer met een inbouwkast en tuindeur. De deels betegelde badkamer is voorzien van een zwevend, maatwerkmeubel met twee waskommen, een spiegelwand, een ligbad, een inloopdouche met glazen deur en een designradiator. De slaapkamer is met mooi zicht op de tuin en een indrukwekkende afmeting een oase van rust. Ook hier zorgt een nokhoog plafond voor een ruimtelijke beleving.
Eerste verdieping
De eerste verdieping beschikt over drie fijne slaapkamers, allen met isolerend glas en een laminaatvloer, en een extra badkamer. Eén van de slaapkamers heeft een vaste steektrap naar de tweede verdieping. De betegelde badkamer heeft een wastafelmeubel en een inloopdouche.

Tweede verdieping
Op de tweede verdieping bevindt zich een praktische bergzolder.

Buiten
En dan de tuin…. Eigenlijk is “park” een betere benaming… Dat is het gevoel dat je krijgt wanneer je een wandeling maakt over het perceel van meer dan 5.000 m². Bij dit huis word je buiten getrakteerd op een geheel vrij gelegen natuurlijke tuin met wilde borders, volwassen bomen en een gazon. Halverwege de tuin bevindt zich een open kapschuur met daarin een buitenkamer, tuinberging en een rond zwembad. Een kleine schuur is het onderkomen van de kippen.
Vanuit het terras grenzend aan het huis heb je een oneindig zicht op de tuin en omliggende landerijen. Ook de voortuin is onderdeel van de fraaie groenbeleving. Naast het huis bevindt zich een vrijstaande, in spouw gebouwde berging van circa 25 m².

Algemeen: De in 2004 gerealiseerde aanbouw is geheel voorzien van dak-, muur-, en vloerisolatie. Het onderliggende perceel is gesaneerd, de benodigde verklaringen zijn aanwezig.

De Pastoor Verbakelstraat is een rustige straat aan de rand van de kern, grenzend aan landerijen. De bebouwing is gevarieerd met zowel voor- als naoorlogse woningen allen gelegen op ruime percelen. De voorzieningen zoals winkels en de basisschool bevinden zich in de directe omgeving. Ook het centrum van Budel bevindt zich op enkele autominuten afstand.

Locatie: