Puttendijk 12 Maarheeze

Specificaties:

  • Vrijstaande gezinsvilla
  • Ruim perceel volop privacy
  • Speels ontwerp

Vraagprijs: € 479.000 k.k.


  • Woonoppervlakte: 203 m2
  • Perceeloppervlakte: 1459 m2
  • Inhoud: 796 m3
  • Bouwjaar: 1974

‹ Terug naar het volledige aanbod

Omschrijving:

Droom jij van vrijstaand wonen? Op een heerlijk ruim perceel aan de rand van het dorp? Dit is je kans: laat je verrassen door deze speelse gezinsvilla aan één van de groenste straten van het dorp! De ligging van het huis is bijzonder gunstig aan de rand van het geliefde “Maarheeze-Zuid”, op een mooi ruim perceel van 1459 m². De woning is in 1974 onder architectuur gebouwd, volgens een speels, ruimtelijk ontwerp met optimaal lichtinval. De woning is uitgevoerd met een deels stalen constructie met een houten verdiepingsvloer, meranti en hardhoutenkozijnen gedeeltelijk voorzien van isolerende beglazing, luchtverwarming, en een samengesteld dak voorzien van dakshingles. De woning is ten dele geïsoleerd. Vlak na de bouw is de woning aan de rechterzijde fors uitgebreid met een studeerkamer, zithoek en een hobbyruimte-/bijkeuken. De oorspronkelijke garage is verdeeld in een slaapkamer en een berging. Ook zijn de badkamer, de verwarmingsinstallatie en de rabatdelen aan de gevels vernieuwd. Het onderhoud is door de jaren heen prima op niveau gehouden. De fijne leefruimtes en de lekker ruime tuin maken deze woning tot een heerlijk gezinshuis!


Entree
De entree van de woning is overdekt, hier bevindt zich ook de meterkast. De hal is prettig ruim en biedt toegang tot de extra (slaap-)kamer, de trapopgang en de toiletruimte. De extra slaapkamer heeft een kamerhoge pui. Deze kamer is gecreëerd door de oorspronkelijke, inpandige garage te verdelen in een kamer en een berging. De berging is via een zijentree aan de linkerzijde van de woning te bereiken. Desgewenst kunnen deze ruimtes opnieuw als garage ingericht worden.

Woonkamer, eethoek & studeerkamer
De woonkamer heeft een mooie, tuingerichte eethoek en een ruime zithoek, beiden gunstig gelegen op de respectievelijk ochtend- en avondzon. Ook hier zorgen kamerhoge raampartijen voor optimaal lichtinval en tuincontact. De zithoek heeft een open haard en staat in verbinding met de studeerkamer. Deze is prettig ruim en biedt via een tuindeur toegang tot een terras aan de voorzijde van het huis. Ook kan deze desgewenst prima als slaapkamer of kantoor-/praktijk aan huis (met eigen entree) fungeren.
De gehele begane grond is voorzien van een plavuizenvloer en inbouwverlichting.

Keuken, extra zitkamer & hobbykamer
De halfopen keuken heeft een hoek opgestelde inrichting met een gaskookplaat, een gasoven en een vaatwasser. Het composieten werkblad grenst aan een raampartij die voor fijn zicht op de tuin zorgt. In de kastenwand bevindt zich de koelkast, servieskasten en een praktische waskoker. Ook de cv-ruimte met daarin de installatie van de luchtverwarming (Brink 2002), de wasmachine-aansluiting en provisiekasten is via de keuken bereikbaar.
De keuken zorgt voor de verbinding met de gezellige tweede zitkamer en de hobbykamer-/bijkeuken, met een tuindeur en een lichtkoepel. Zeer waardevolle extra leefruimtes die perfect passen bij de wensen van een hedendaags gezin om wonen, spelen, chillen en werken te kunnen combineren!

Verdieping
De eerste verdieping heeft een overloop met een ruimtelijke vide, drie slaapkamers (voorheen vier) waarvan twee voorzien van bergruimtes, en een badkamer met een douchecabine, ligbad en wastafelmeubel. In één van de bergruimtes bevindt zich de gasgestookte boiler (1993).
De ouderslaapkamer is ontstaan door twee slaapkamers samen te voegen, het resultaat is een ruime kamer met een kastenwand en een toegang tot het plat dak.

Buiten
De tuin heeft alles in huis voor een optimale buitenbeleving; royaal, mooi in verhouding en heerlijk vrij! De woning wordt omringd door groen. Zowel de achtertuin als voortuin zijn ruim, voorzien van volwassen aanplant, buitenverlichting met bewegingssensoren en bieden volop privacy. Aan de achterzijde grenst de tuin aan een bospad, onderdeel van de Driebos-wandeling. Een diepe oprit bevindt zich aan de westzijde van het huis, aan deze zijde is er toegang tot de inpandige berging.
De Puttendijk is een rustige laan, mooi gelegen aan de rand van het dorp. De woonomgeving kenmerkt zich door de gevarieerde bebouwing, brede straten en de aanwezigheid van veel openbaar groen. De woning grenst direct aan het wandelpad richting de bossen, de visvijver en het NS-treinstation. Winkels, scholen en alle gewenste voorzieningen op het gebied van sport, recreatie, openbaar vervoer en groen bevinden zich in de directe omgeving.

Locatie: