Renhoek 9 Leende

Specificaties:

  • Gelegen in Leenderstrijp
  • Helft van langgevelboerderij
  • Gerenoveerd met karakter

Vraagprijs: € 469.000 k.k.


  • Woonoppervlakte: 147 m2
  • Perceeloppervlakte: 496 m2
  • Inhoud: 593 m3

‹ Terug naar het volledige aanbod

Omschrijving:

Grijp jij deze unieke woonkans gelegen op het mooiste plekje van Leende? Deze in stijl gerenoveerde helft van langgevelboerderij is gelegen aan het meest sfeervolle straatje in Leenderstrijp, de Renhoek. De boerderij met mansarde kap is gebouwd omstreeks 1925 en is recent zowel technisch als estetisch gemoderniseerd. Het complete dak inclusief de dakgoten, de riolering, de elektrische bedrading, nagenoeg alle kozijnen, de keuken en de badkamer zijn op degelijke wijze vernieuwd. Ook het buitenschilderwerk is recent uitgevoerd en verkeert in uitstekende staat. Originele details zoals de balkenplafonds, paneeldeuren, de indeling met kelder, opkamer en schopje zijn bewaard gebleven. Ook de moderniseringen zijn geheel in de landelijke stijl van het huis uitgevoerd met toepassing van het hedendaagse comfort. Het huis is gelegen op een perceel van 496 m² met daarop een vrijstaande garage, een oprit geschikt voor drie auto’s en een tuin aan beide zijden van het huis. Eenmaal binnen ben je verliefd op de Renhoek 9!
Entree & Woonkamer
De formele entrée bevindt zich aan de rechterzijde van het huis. Via een halletje dat in verbinding staat met de woonkamer. Hier word je direct gegrepen door de sfeer en afwerking van het huis. Met originele paneeldeuren en balkenplafonds, houten vloerdelen en gestuukte wanden, allen in een warme kleurstelling. Ook de indeling van de woonkamer is zowel prettig als praktisch met aan weerszijden van de entrée een gezellige (eet- of) zithoek met raampartijen rondom. De grootste zithoek is voorzien van een houtkachel.

Keuken, kelder & opkamer
Ook de sfeervolle leefkeuken ademt de sfeer van weleer…. Maar dan wel met het comfort en de luxe van deze tijd. Zo is de keuken uitgerust met een maatwerk, massief blank eiken keukeninrichting voorzien van terrazzo werkblad, een authentieke betegelde gootsteen en bijbehorende kraan, een inbouwvaatwasser en -koelkast. Het vrijstaande Boretti fornuis heeft 4 gaspitten, een grillplaat, een gasoven en een elektrische oven. Extra bergruimte vind je in de twee diepe vaste kasten. Het raam ter hoogte van het werkblad zorgen voor prettig lichtinval en fijn zicht op de tuin. De keuken biedt toegang tot de praktische, manshoge kelder en de originele opkamer. Een geweldig leuke ruimte om in te richten als speelkamer, werkkamer of leeshoek!

Bijkeuken, toilet & achterentree
De keuken biedt toegang tot een portaal. Hier bevindt zich een diepe vaste kast en een bergkamer/bijkeuken met daarin de aansluitingen ten behoeve van de wasapparatuur. Het portaal staat in verbinding met het authentieke ‘schopje’ met origineel stalraampje, de achterentree, een betegelde toiletruimte en een vaste (garderobe)kast. Deze ruimtes zijn voorzien van boerenplavuizen.

Verdiepingen
Bij de verbouwing in 2011 is de indeling van de eerste verdieping op slimme wijze aangepast. Zo is de badkamer vergroot zodat deze nu ruimte biedt aan een royale inloopdouche, een hangcloset en een ruim meubel met een dubbele waskom. Modern tegelwerk, inbouwverlichting, mechanische ventilatie en een praktisch dakraam zorgen voor luxe en comfort. Ook op verdieping zorgen originele balken, kraaldelen plafonds, (nieuwe) paneeldeuren, houten vloerdelen in combinatie met gestuukte dakplaten voor een fijne sfeer. De ouderslaapkamer heeft een dakraam en staat in verbinding met de fijne kastenkamer met daglicht. Deze kamer biedt via een vlizotrap toegang tot de bergzolder. Hier bevindt zich de cv-combiketel (2005). De kinderslaapkamers zijn geweldig leuk. Beiden hebben een nokhoog plafond met daarin een entresol. In één van de kamers is dit een heerlijk chillhoekje, in de andere kamer is het een supergezellige slaapverdieping!

Buiten
De woning is haaks op het perceel gelegen zodat de tuin rondom het huis gesitueerd is. De achtertuin heeft een gezellig terras met een oude waterput, een gazon, verzorgde borders en rondom een beukenhaag. De vrijstaande garage is in stijl van het huis gebouwd en heeft openslaande garagedeuren en een zijdeur. De oprit voorziet in parkeergelegenheid voor 3 auto’s. Ook de tuin aan de zijde van de voordeur is een heerlijke plek om te vertoeven! Hierin zorgt een hoge beukenhaag voor optimale privacy.

Leende is een Brabants dorp met een gezellige dorpskern en een rijk verenigingsleven. Samen met Heeze en Sterksel vormt Leende de Gemeente Heeze-Leende. Leende heeft samen met buurtgenootschap Leenderstrijp ruim 4200 inwoners.
Winkels, scholen, zorg, openbaar vervoer en horeca bevinden zich in de directe omgeving. Leende is gunstig gelegen t.o.v zowel de A2 en natuurgebied “Leenderbos”.

- Gelegen in Leenderstrijp
- Helft van langgevelboerderij
- Gerenoveerd met karakter
Perceel: 496 m²
Inhoud: 593 m³

Tip van de verkopers:
“Onze woonboerderij is uniek, zowel de ligging als de sfeer in het huis geven ons nog iedere dag het vakantiegevoel. Het huis heeft zoveel fijne plekjes!”

Locatie: