Zitterd 5 Soerendonk

Specificaties:

  • Unieke woning, monument in goede staat
  • Recent geheel gerenoveerd
  • Mooie ruimtes en multi-inzetbaar

Vraagprijs: € 659.000 k.k.


  • Woonoppervlakte: 236 m2
  • Perceeloppervlakte: 930 m2
  • Inhoud: 1160 m3
  • Bouwjaar: 1884

‹ Terug naar het volledige aanbod

Omschrijving:

Deze oorspronkelijk bovenmeesterswoning is gebouwd in 1884 en heeft de status gemeentelijk monument. De woning heeft een rijke historie die mede dankzij de eigenaar bewaard gebleven is. De woning was van oorsprong onderdeel van het schoolgebouw dat in 1969 is gesloopt. De bovenmeesterswoning is bewaard gebleven. Een gedenksteen van de school heeft een plaats gekregen in de voortuin.
Tussen 1998 en 2007 is de woning grotendeels gerenoveerd en gemoderniseerd. De huidige eigenaar heeft sinds de aankoop in 2007 een aantal aanpassingen gedaan die extra waarde hebben toegevoegd. Zoals nieuwe draai-/kiepramen op de begane grond, nieuwe kozijnen op de eerste verdieping, zolderisolatie, stucwerk, realisatie fietsenberging, aanpassingen in de keuken en het aanbrengen van geïsoleerde binnenwanden. De afwerking van vooral het houtwerk, wanden, plafonds en vloeren is van bijzonder hoog niveau. De termen strak, neutraal, in balans en courant zijn van toepassing.

Indeling:
Begane grond
Bij binnenkomst van de woning geeft de statige gang met aan weerszijden een zitkamer direct een goed beeld van het karakter en het afwerkingsniveau. De combinatie van de authentieke sfeer en de hoogwaardige afwerking is prettig en uniek. Beide zitkamers beschikken over dubbele glasdeuren met glas-in-lood, een houtkachel-/haard, massief houten vloerdelen en rondom prachtige kamerhoge raampartijen. Eén van de kamers heeft een verbinding met de eetkamer, de andere kamer is voorzien van een garderobekast. Natuurlijk zijn deze ruimtes ook uitstekend geschikt als werkkamer, eetkamer of ontvangstruimte.

De gezellige eetkamer fungeert als het hart van de begane grond met een verbinding met zowel de opkamer, het souterrain, de keuken, één van de voorkamers, als de tuin. De eetkamer heeft een houtkachel en een tuindeur.
Achter een halfhoog trapje bevindt zich de sfeervolle opkamer, een heerlijke plek om in te richten als lees-, speel- of tv-hoek. Ook hier is er mooi zicht op de tuin en aangrenzende landerijen.

Onder de opkamer is het souterrain gelegen. Het souterrain is voorzien van de toiletruimte en desgewenst extra bergruimte.

Een imposante hardhouten trappartij in het midden van de woning verbindt alle verdiepingen, van kelder tot zolder, met elkaar.

De keuken is ingericht met een maatwerk keukeninrichting in landelijke stijl die perfect past bij de authentieke elementen zoals het boograam en de broodoven. De keuken is voorzien van een keramische kookplaat met een mooie schouw, een vaatwasser, een betegelde achterwand en inbouwverlichting. Ook is er een zij-entree en een toegang tot de bijkeuken. De bijkeuken is prettig ruim en heeft een tuindeur.

Eerste verdieping
Ook op de eerste verdieping zijn de afwerking, de ruimtelijke beleving en het zicht op de mooie vide op de zolder indrukwekkend. De overloop is prettig ruim een biedt toegang tot 4 slaapkamers, een betegelde badkamer en de technische ruimte. De kozijnen op de slaapkamers zijn volgens het oorspronkelijke ontwerp vernieuwd. Deze vormen samen met strak stucwerk op wanden en plafonds, originele details zoals architraven en luikjes, en de parketvloer een mooi geheel. De badkamer is geheel betegeld en voorzien van een hoekbad, een douchecabine, vaste wastafel, toilet en inbouwverlichting en designradiator. In de technische ruimte bevindt zich de cv-combiketel (Atag Blauwe Engel 1998) en de aansluitingen ten behoeve van wasapparatuur.

Tweede verdieping
Een vaste trap biedt toegang tot de zolder. De strakke plafondafwerking gecombineerd met de balkenconstructie en het authentieke ronde gevelraam zijn kenmerkend voor de sfeer en afwerking. De zolder is uitstekend geschikt als werk- of speelruimte en heeft 2 dakramen en een extra bergruimte.

Buiten
Het zuidwest georiënteerde perceel meet 18 meter breed en heeft een gemiddelde diepte van ongeveer 55 meter. De vrije ligging aan de achterzijde met zicht op de landerijen is bijzonder mooi. De achtertuin is, net als de voortuin, klassiek ingericht. De achtertuin omvat hagen, paden, volwassen bomen en borders, een vijver en terrassen. Verder zijn er een inpandige berging en een houten berging met raampartijen rondom. Links van de woning bevindt zich een royale oprit. De oprit en de voortuin worden omsloten door een omheining met metselwerk en sierhekwerk.

• Unieke woning, monument in goede staat
• Recent geheel gerenoveerd
• Mooie ruimtes en multi-inzetbaar

De Zitterd is de doorgaande weg in het gezellige Soerendonk. In het dorp bevinden zich een voorziening voor dagelijkse boodschappen, diverse horecagelegenheden, zorg- en sportvoorzieningen en een basisschool. In de naast gelegen dorpen Budel en Maarheeze bevindt zich een treinstation en alle overige voorzieningen. De snelweg A2 is binnen enkele minuten te bereiken. Via de A2 zijn Eindhoven en Weert binnen 15 resp. 10 autominuten bereikbaar.
Gaat jouw ultieme woondroom met deze monumentale villa in vervulling? Waarin je dagelijks geniet van de uitstraling en sfeer maar ook van de eigentijdse indeling en de hoogwaardige afwerking? Laat je verleiden door één van de meest unieke woningen in de gemeente Cranendonck!

Locatie: